Polariteitsmeting

Het is mogelijk dat ‘polariteit’ jou weinig zegt, of jou doet denken aan magnetisme of elektrische spanning. Daar heeft het echter niks mee te maken. Polariteit is een allesomvattend fenomeen. Het gaat over alle energie die ons omringt en ons ook beïnvloedt. Dit wordt veelal voorgesteld door het Tao-symbool, waarbij Yin en Yang voor twee tegenpolen staan, die toch complementair zijn.

Ook jouw lichaam bevat energiestromen die zowel Yin als Yang kunnen zijn. Als je lichaam niet in balans is, dan zet je de deur op een kier voor allerhande klachten en ziekten. Een polariteitsmeting maakt de onbalans zichtbaar, en laat zo toe om het evenwicht te herstellen. Wat win je hierbij? Een verbetering van je fysieke gezondheid, en daaraan gekoppeld je geestelijke en spirituele gezondheid.

DE BEHANDELING

Wij meten je algemene polariteit, kijken hoe de twee polen zich verhouden in jouw lichaam en maken duidelijk welke verschillende invloeden dit op jou uitoefent. We zijn in staat om concrete stroomverschillen te noteren (in nanoampères) rond de verschillende acupunctuurpunten. Je polariteit wordt dus effectief zichtbaar en tastbaar.

Aan de hand van de polariteitsmeting, de geschiedenis en de morfologie van de patiënt stellen wij een gericht plan op. Een lichaam dat niet in balans is, kan zo efficiënt behandeld worden. Hoe pakken we een onbalans aan? Eenvoudig: via je voeding. Dankzij de polariteitsmeting kan voeding worden gebruikt als therapeutisch of preventief middel. Want ook voeding heeft een bepaalde polariteit. Als je lichaam dus naar de Yin-kant overhelt, dan stellen we Yang-voedsel voor, en omgekeerd.

De specifieke voordelen

Yin-voeding is negatief geladen en katabool, breekt af en maakt los. Yang-voeding is positief geladen en anabool, bouwt op en verstevigt. Als je je voeding gaat afstemmen op jouw lichaam, dan herstel je de verstoorde balans. Je zorgt er zo voor dat je metabolisme terug op volle toeren kan draaien.

Stem je je voeding af op de polariteitsmeting, dan vertraag je het verouderingsproces, pak je huidaandoeningen aan, bestrijd je obesitas, verlaag je je cholesterol enz.